Förintelsens minnesdag 27/1 2009

Att stå inne i en gaskammare och sedan kunna gå levande ut därifrån är en stark upplevelse. Jag har gjort det flera gånger i mitt liv och varje gång känner jag en stor tacksamhet över det liv jag lever. Jag får vara den ofelfria människa jag är och jag får ha de åsikter jag har, utan att bli hotad, förföljd, torterad eller dödad. Läs mer >>>

Förintelsen är ett av världens genom tiderna värsta exempel på rasism. Den 27 januari 2009 är det exakt 64 år sedan fångarna i Auschwitz befriades. Fortfarande är det högst angeläget att kämpa mot rasism och mot främlingsfientlighet i världen, och inte minst i Sverige och i Finspång. Oskyldiga barn dödas i Gaza, den högerextrema katolska sekten prästbrödraskapet SSPX etablerar sig i Sverige och efter förra helgen kunde vi på finspångssidan i en av våra lokaltidningar läsa om hur tre unga flickor blivit djupt kränkta och hotade på grund av sin invandrarbakgrund.

Jag hoppas att vi blir många som besöker professor Klas-Göran Karlssons föreläsning om folkmord i modern tid

i Bergska skolans aula på måndag den 26 januari klockan 18.00 och att vi ses på Bergslagstorget i Finspång klockan 13.00 tisdagen den 27 januari för att hålla den årliga manifestationen mot rasism och främlingsfientlighet.

Mitt budskap som jag vill sprida alla dagar under året är:

Fördöm handlingar som kränker eller skadar andra människor, men fördöm inte människor.

Anna Hellerstedt

You may also like...