Moderat politik orsakar arbetslöshet i Finspång

Regeringen Reinfeldts och Borgs besked om att kommunerna inte får nya pengar i vårbudgeten innebär ökad arbetslöshet i Finspång. 10 miljarder till kommunerna, inte alltför stora pengar för staten, hade räddat 60 jobb i Finspångs kommun.

Beskedet från Anders Borg visar återigen på att alliansregeringens arbetslinje egentligen handlar om att montera ned det sociala trygghetssystemet. 10 miljarder till kommunsektorn skulle bromsa den tilltagande arbetslösheten och stimulera ekonomin och köpkraften hos konsumenterna.

Det är dags för borgerligt styrda kommuner att tala allvar med regeringen Reinfeldt. Sätter man inte press på sina representanter på nationell nivå får man städa upp lokalt. Den nationella allianspolitiken är kommunfientlig.

 

You may also like...