Julen är röd

ÖVer 50 procent för v+s+mp i senaste Demoskopmätningen. Moderaterna backar kraftigt och förlorar 15 procent av sitt väljarstöd. Detta är en julklapp som heter duga. Det blir en röd jul och kanske en vit.
Läs mer >>>

Det enda s k statistiskt säkerställda är moderaternas tillbakagång. De övriga i alliansen suger också upp nästan tre fjärdedelar av m:s tillbakagång. Samtidigt ser vi en annan positiv trend nämligen att sverigedemokraterna förlorar 20 procent av sitt stöd vilket förmodligen alliansen sugit upp.

Vänsterpartiet har gått bakåt något men ligger tryggt runt sex procent och skapar idag tillsammans med miljöpartiet en trygg del i en röd-grön majoritet.
– En och annan börjar förmodligen se vartåt högerpolitiken bär och att samhället blir allt mindre rättvist. Därför ökar den röd-gröna alliansens stöd, tror Stefan Carlsson, vänsterpartiets ordförande, i en kommentar.

 

You may also like...